Categorieën
Uncategorized

Update Coronavirus 5 Mei 2020

Update Coronavirus 5 Mei 2020

Goed nieuws, fysiotherapiepraktijken mogen ‘verantwoord opschalen’.

Wat betekent dit voor u.

Het betekent niet dat alles weer bij het oude is, integendeel, er is veel veranderd in de praktijk.

Binnen de praktijk zult u bijvoorbeeld zien dat u bij binnenkomst meteen door vloerstickers herinnerd wordt aan de 1,5 meter maatregel. Ook zult u pijlen op de vloer vinden welke een looprichting aangeven. Dit betekent onder andere dat de ingang van de praktijk niet meer de uitgang is. U kunt ons pand verlaten via ‘Lisa Tandtechniek’ welke in een ander deel van ons pand gevestigd is. In de praktijk zult u zien dat er diverse hygiëne maatregelen zijn getroffen. Voor u gelden nog steeds de gebruikelijke hygiëne maatregelen. Houd u daar aan.

 • Was uw handen         –    20 seconden lang met water en zeep, daarna goed drogen.
 • Voordat u naar buiten gaat, als u weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar het toilet bent geweest.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en  gooi deze weg in een afgesloten prullenbak. Was daarna uw handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
 • Voorkom contact tussen uw handen en uw gezicht.
 • Schud geen handen.

Vooraf aan een fysiek consult zullen u een aantal vragen gesteld worden

 • U een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen heeft: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden Celcius)?
 • Bent u langer dan 24 uur klachtenvrij?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid de afgelopen 14 dagen Corona vastgesteld?
 • Controlevraag: bent u verder gezond en voelt u zich momenteel gezond?

Om vorm te geven aan het huidige beleid zijn wij nog steeds genoodzaakt het fysieke contact te beperken. Dat betekent dat wij nog steeds alleen noodzakelijke zorg leveren. Uw fysiotherapeut bepaalt of uw behandeling noodzakelijk is en hoe vaak u gezien wordt voor een behandeling bij ons op de praktijk. Wij willen u allemaal heel graag helpen met bewegen en helpen om op de been te blijven, wij werken dan ook volgens een strikt protocol. Daarom is onder andere gekozen voor een e-consult of een telefonisch consult. Via een e-consult kunnen wij u via beeldbellen of een telefoongesprek u coachen. Wij kunnen op die manier uw vragen beantwoorden, uw nieuwe oefeningen laten zien of uitleggen en u uiteraard van nieuwe adviezen voorzien. Tevens hebben wij het rooster waarin wij werken aangepast, zodat er minimale bezetting is in de praktijk. Dit kan voor u betekenen dat uw afspraken op een andere tijd en/of op een andere locatie zal plaatsvinden.

Door dit beleid in te zetten beperken we het fysieke contact tot het hoog nodige.

Voor vragen kunt u bellen met de praktijk: 0251-236489

Hou vol!

Heel veel moed en sterkte nog de komende tijd.

Namens Team Fysiotherapie Europa

Samen staan we sterk!

Translate »