Behandelingen

Behandelingen

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedisch beroep, wat zoveel betekend als; iemand die samen of naast de artsen of specialisten werkt. Vroeger betekende dit, dat als je naar de fysiotherapeut moest, je daarvoor een verwijzing nodig had van een arts of specialist.

Lees meer

Manuele therapie

Een Manueel therapeut kan gespecialiseerd onderzoek doen en tevens een gespecialiseerde behandeling geven. Veel technieken worden uitgevoerd met de hand (manus), vandaar de naam ‘manuele therapie’. 

Lees meer

  

Bekkenfysiotherapie

Onze bekkenfysiotherapeute heeft zich 4 jaar lang gespecialiseerd, om zich geregistreerd bekkenfysiotherapeut’ te mogen noemen.  Zij is dan ook lid van de De Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie 

Lees meer

Oedeemtherapie

Het lymfestelsel in ons lichaam zorgt voor een evenwicht in de af en aanvoer van onze vocht of waterhuishouding. Als u weet dat we voor tweederde uit water bestaan dan is dat wel eens goed om bij stil te staan.

Bewegen met Artrose

Wat is artrose? 
Artrose is een gewrichtsaandoening die veel voorkomt en gepaard gaat met problemen in het dagelijks functioneren. Artrose is een degeneratieve aandoening, waarbij in de loop van de jaren verlies van het gewrichtskraakbeen optreedt, dit komt dus doordat de kwaliteit van het kraakbeen afneemt.

Lees meer

Bewegen met COPD

Het beweegprogramma COPD is erop gericht om mensen met COPD op een gezonde manier te laten bewegen. Mensen met COPD worden door inspanning benauwder. De benauwdheid die ontstaat, weerhoudt ze ervan om in beweging te blijven. Maar wie minder beweegt, wordt minder fit en heeft meer energie nodig voor dagelijkse activiteiten.

Lees meer

Beweegprogramma Diabetes Types 2

Mensen met diabetes verzuimen vaak om te bewegen, terwijl bewegen, goed medicatie gebruik en gezond eten zeer belangrijk zijn voor de gezondheid van een diabetespatiënt. Bewegen heeft een positieve invloed op uw vetstofwisseling, bloeddruk en uw cholesterolspiegel.

Lees meer

Dry needling

Dry needling is een methode waarbij uw fysiotherapeut met behulp van een naald uw spieren, gewrichten of banden triggert, zodat er langdurige ontspanning optreedt.  Dry needling is geen acupunctuur, dit wordt vaak met elkaar verward. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in het lichaam achter gelaten. Uw therapeut prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Het is dus geen ‘energiebehandeling’. 

Lees meer

McKenzie therapie

De McKenzie Methode® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT) is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling. De McKenzie Methode® is vooral bekend om fantastische resultaten bij nek- en rugklachten, met of zonder uitstraling naar uw armen of benen. Ook worden er goede resultaten behaald in de overige gewrichten. De McKenzie Methode® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Mulligan concept

Het Mulligan-concept is een methode die bekend staat om het pijnvrij mobiliseren van gewrichten. Mulligan gaat ervan uit, dat een gewricht niet goed beweegt, omdat er een sporingsprobleem kan bestaan. Als dit het geval is en gewrichten, spieren en banden niet optimaal functioneren, dan kan dit blessures tot gevolg hebben. 

Uw therapeut helpt bij het opnieuw het juiste patroon van bewegen er opnieuw in te slijpen, wat al snel leidt tot weer een normaal, goed functionerend gewricht. 

Valrisicobeoordeling en valpreventie

Een val kan uw persoonlijke leven en dat van uw partner beïnvloeden. Het kan uw actieve en onafhankelijk leven flink in de war schoppen.30% van alle mensen boven de 65 en 50% van mensen boven de 80 valt in een jaar tenminste één keer. Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom u gevallen bent. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen om uw valrisico te verkleinen door: 

Lees meer

Therapie bij duizeligheid

Er zijn verschillende soorten van duizeligheid. Bij de fysiotherapie kunnen we kijken waar de duizeligheid vandaan komt en met welke behandeling we de duizeligheid kunnen verhelpen.
Bij positieduizeligheid (BPPD) wordt u duizelig als uw hoofd snel van houding verandert (zoals bij omdraaien in bed, vooroverbuigen en omhoogkijken). Vaak kunnen we dit met oefeningen oplossen.

Triggerpointtherapie (manueel) 

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in spieren welke lokaal pijn kunnen geven maar ook pijn op afstand. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijnklachten. Uw nekspieren zijn pijnlijk en gespannen, maar u heeft ook hoofdpijn. Door de verkrampingen uit de spier te halen verdwijnt ook uw hoofdpijn. Het behandelen van deze triggerpoints gebeurt met de hand. De triggerpoint zijn dezelfde triggerpoints die behandeld worden met Dry Needling. Als ls u angst voor naalden heeft is dit wellicht een betere oplossing. 

Fysiotherapie bij etalagebenen (claudicatio intermittens) 

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten etalagebenen (claudicatio intermittens) kunnen ondervinden. Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren treden op tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan. Naar schatting heeft drie procent van 55-plussers last van PAV en veertien procent van 70-plussers. Roken, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor PAV. 

Lees meer

Sportmassage 

Een sportmassage is voor iedereen! Of je nu wel of geen sporter bent.                              

U kunt een krachtige massage verwachten voor uw rug, nek, schouders of benen. Hiermee worden de bloedcirculatie en stofwisseling gestimuleerd, helpt het bij herstel van de spieren, verminderd pijn, geeft ontspanning bij stress en zullen de spieren soepeler aanvoelen na de massage. 

Lees meer

HeartMath hartcoherentie coaching 

Wim is al vanaf 2006 HeartMath hartcoherentie coach. Hij leert je jouw hart te trainen in een coherent ritme. Dat is de basis voor meer veerkracht. 

In tijden van stress geeft je dat 24% Betere Focus, 30% Beter Slapen, 38% Meer Rust, 46% Minder Angst, 48% Minder Vermoeidheid, 56% Minder Depressiviteit. Wil jij ook in jezelf investeren? Van 5 sessies van 1,5 uur in 4 maanden kan je een leven lang plezier hebben.

Translate »